poniedziałek, 26 maja 2014

Deser tiramisu

Składniki:

3 żółtka jajek

3 łyżki cukru

250 gramów serka mascarpone

małe opakowanie biszkoptów

filiżanka czarnej, mocnej kawy

odrobina kakao

Przygotowanie:

1.Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli.

2.Żółtka ubić z cukrem na jasny i puszysty krem. Dodać serek mascarpone.

3.Do masy serowej dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Dodać startą czekoladę.

4.Każdy biszkopt zanurzać w kawie i równo układać w pucharkach lub szklanej misce. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu i posypać kakao.

5.Znów ułożyć warstwę biszkoptów, krem i kakao. Wstawić do lodówki na 2 godziny.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz